Thursday 31 December 2009

Mirrors..

Λείες ασημένιες επιφάνειες.. Επιφάνειες καθρέφτες.. Καθρέφτης.. Ορισμός: γυαλί μέσα στο οποίο κοιταζόμαστε.. Και τί βλέπουμε; Αυτό που θέλουμε, αυτό που θέλουν οι άλλοι, αυτό που δείχνουμε ή αυτό που είμαστε;
Αυτό που θέλουμε το βλέπουμε συχνά.. Οι άνθρωποι είμαστε ονειροπόλα όντα..
Αυτό που θέλουν οι άλλοι το βλέπουμε ακόμα πιο συχνά.. Ανάγκη επιβεβαίωσης, ανάγκη να αρέσουμε.. Στον άλλον, στην άλλην, στους άλλους.. Σε μας πότε;
Αυτό που δείχνουμε το βλέπουμε κάθε μέρα.. Αλλάζει κάθε μέρα.. Είναι αληθινό; Δυστυχώς σπάνια..
Τέλος αυτό που πραγματικά είμαστε το βλέπουμε σπάνια έως ποτέ.. Φοβόμαστε.. Κακά τα ψέμματα.. Οι άνθρωποι φοβόμαστε την αλήθεια, μας τρομάζει.. Ειδικά όταν έχει να κάνει με μας..
Η αλήθεια καθενός είναι ο δρόμος του, είναι ο σταυρός και το δικό του το βουνό.. Σοφοί στίχοι.. Ας δούμε λοιπόν τον δρόμο μας, ας κουβαλήσουμε το σταυρό και ας ανέβουμε το βουνό μας.. Είναι δύσκολο το ξέρω.. Περίεργο και δύσβατο μονοπάτι.. Αλλά πόσο όμορφο πρέπει να είναι το τέλος του, η κορυφή του βουνού.. Όμορφη θέα που πρέπει να έχει..
Αλλά αρχικά να σπάσουμε τον καθρέφτη.. Δεν τον χρειαζόμαστε.. Ή αν τον έχω τόσο πολύ ανάγκη, τουλάχιστον να προσπαθήσω να στέκομαι γυμνός μπροστά του..

No comments: