Sunday 7 June 2009

Somewhere over the rainbow..


Κόκκινο, πράσινο, μπλε και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.. Δεκάδες χρώματα και κόμματα για την δική σας τέρψη και ευχαρίστηση.. Θεέ μου πιο πολύ για συνταγή του Μαμαλάκη μου ακούγεται, παρά για επικρατούσα πολιτική πραγματικότητα.. Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή.. 27 κόμματα έβαλαν υποψηφιότητα φέτος (αν μέτρησα καλά).. Θα μου πεις είναι καλό να υπάρχει πλουραλισμός και θα έχεις δίκιο, αλλά μήπως από τα 27 κόμματα αυτό που αξίζει πραγματικά είναι το 28ο; Ένα κόμμα ουτοπία; Θα έρθει ποτέ; Δεν το ξέρω.. Ίσως το ελπίζω, ίσως πάλι αδιαφορώ πλήρως..

1 comment:

Δημήτρης Νίκου said...

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός τους. Να απαξιώσουν στα μάτια μας την χρησιμότητα της πολιτικής. Δυστυχώς ο κόσμος - και πιο δυστυχώς οι νέοι - τους έκαναν το χατήρι και τώρα όλοι αυτοί μπορούν να είναι ευχαριστημένοι. Με τα ποσοστά τους, αλλά κυρίως με την αποχή.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την πολιτική ύψιστη λειτουργία των πολιτών - η πολιτική προέρχεται από τον πολίτη. Σήμερα την απαξιώνουμε. Θα το λουστούμε, πιο πολύ απ' ότι τώρα. Όχι οι πολιτικοί, εμείς οι πολίτες.